BLOG
İnşaat Güvenlik Ağı
29 Mart 2018

Öncelik Personel Güvenliği

İnşaat güvenlik ağı 2015 yılının sonlarına doğru kullanılmaya başlayan ve günümüzde her inşaatta kullanılması zorunlu hale gelen güvenlik önlemidir.

Yerden yükselmeye başlayan inşaatlar yavaş yavaş risk faktörü altında olmaktadır. Çalışan personellerin de bu risk faktöründe yer aldığını düşünürsek can güvenliği için bu tarz sistemler bir hayli gereklidir. İnşaat güvenlik ağı sistemi üst katlardaki malzemelerin düşmesini önleyerek aşağıda çalışan personelleri koruduğu gibi personellerin aşağıya düşmesini de önlemektedir. Dış cephe alanlarında kullanılmaktadır bunun yanında merdiven ve asansör boşluklarında kullanımı da ekstra bir güvenlik sağlayacaktır.

Genellikle bu halatlar polyester ve polyamid malzemeden üretilmektedir. En ve boy uzunlukları inşaatın yapısına göre değişmektedir.

İnşaat Güvenlik Ağı Fiyatları

İnşaat güvenlik ağı fiyatları halatın uzunluğu, malzemesi ve kullanılacağı alana göre farklılık göstermektedir. Bu halatlar genel olarak 2. Kattan sonra kullanılmalıdır. Halatların montajı ve kullanımı kolaydır. Personellerin rahat ve güvenli bir şekilde çalışmasına olanak sağlamaktadır. Montaj aşaması halatı temin ettiğiniz firma tarafından yapılmaktadır. İnşaat dış cephesinde 2 çeşit montajlama şekli vardır.

Bunların biri mafsallı sistem diğeri ise kaset sistemdir. Mafsallı sistem genel olarak düz yapılı yüksek katlı binalarda tercih edilir, oldukça pratik bir yöntemdir. Kaset sistem ise her türlü dış cephe ile uyumludur. Avantajlı olduğu bir nokta vardır. Mafsallı sisteme oranla daha fazla ağırlık taşımaktadır.

 Yine maliyet hesaplaması yapılırken inşaatın mimari kat planı gerekmektedir. Kullanılacağı alanlar iyi bir şekilde analiz edilmelidir. Her firma kendine göre belli maliyetler çıkarır ancak kat başına taşıma bedeli hemen hemen her firmada aynıdır. Halatlar her türlü hava koşuluna dayanıklı bir şekilde üretilmektedir. Bu açıdan uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Güvenli ve kaliteli bir inşaat çalışması istiyorsanız bu tarz önlemleri göz ardı etmemeniz gerekmektedir.

İnşaat güvenlik filesi ile çalışanlarınız can güvenliğini koruyun!