İş Ve Yaşam Güvenlik Ağı

Güvenlik Ağı NEDİR?

           Güvenlik Ağı, günlük faaliyetlerinizi gerçekleştirdiğiniz alanlarda                   çeşitli çevre etmenlerinden kaynaklanabilecek olan kazalara mahal              vermemek için kullanılabilecek en güvenilir ağ çeşididir.

Neden Güvenlik AĞI ?

  • Güvenlik ağı, hem toplu, hem de bireysel yaşam alanlarında sizleri olabilecek kazalardan korumak için üretilmektedir. Ev, okul, iş yeri ve alışveriş merkezlerinde özellikle küçük çocuk ve bebekler için tehlike yaratabilecek merdiven ve galeri boşlukları, aynı zamanda balkon, çatı gibi açık alanlar ShieldNets güvenlik ağları ile korunaklı hale gelir.
  • Güvenlik ağ uygulaması yüksekten düşmeye karşı alınabilecek önlemler arasında en etkili ve en pratik olanıdır. 
  • Güvenlik ağı montajı yapılırken çok hassas davranılması gerekmektedir.

Neden POLYAMID ? 

  • Ağların ham maddesi olan yüksek mukavemetli %100 Polyamid iplik, UV katkılı olup sıcak ve soğuk hava koşullarına karşı dayanıklıdır.
  • Yüksek mukavemetli Polyamid iplikten üretilen ShieldNets güvenlik ağlarının kuvveti absorbe etme oranı çok yüksektir. Bu nedenle çarpma ya da düşme anında yaralanmalara sebep olmaz.
  • Polyamid dışındaki malzemelerde (Polyester PES, Polietilen PE, Polipropilen PP) esneme kabiliyeti çok daha azdır ve daha sert oldukları için, çarpma ve düşme anında yaralanmalara sebep olup çocuklara zarar verecek vakalar yaşanabilir. Ayrıca bu hammaddeler polyamid'e kıyasla çok daha çabuk alev alacağı için iç mekanlarda kullanımları da önerilmemektedir.
  • Hammadde kıyaslaması hem iç mekanda doğru ürün tespitinde hem de fiyat/maaliyet değerlendirmesinde önemli bir unsurdur.
Milli Eğitim Bakanlığı'nın 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve ilgili yönetmeliklerinde bir genelgede "düşme tehlikesi bulunan merdiven boşluklarına güvenlik ağı çekilmesi" ifadesi kullanılmış; bu uygulamanın gerekliliği ve hayati önemi bir kez daha vurgulanmıştır.