BLOG
Dış Cephe Güvenlik Filesi
30 Nisan 2018

Güvenli İnşaatlar İçin!!!

Dış cephe güvenlik filesi inşaatlarda kullanılan aşağı malzeme ve personel düşmesini engelleyen personellerin güvenliğini sağlayan koruma önlemidir. Sayısı her gün artan yüksek katlı inşaatlar da kazaların önüne geçmek amaçlı güvenlik fileleri kullanılmaktadır. Günümüzde hemen hemen her inşaatta kullanılmaktadır. Dünya çapında bakıldığında iş kazalarının başında inşaat iş kazaları gelmektedir. Zorlu bir çalışma alanı olan inşaatlar personelleri her türlü kazadan koruyacak şekilde tasarlanmalıdır.

Son yıllarda İş güvenliği ve sağlığı kurumunun yüksekte çalışanlara özel oluşturduğu ‘yüksekte çalışma’ başlığı altında bulunan güvenlik ağı zorunluluğu resmi olan her türlü inşatta geçerli kılınmıştır. Bu açıdan 2. Katı geçen her inşaatta dış cephe filesi bulundurulmalıdır.

İnşaat Dış Cephe Filesi

Toplu koruma yöntemi olarak adlandırılan inşaat dış cephe filesi kurulurken TS EN 1263-1 ve 1263-2 kurullarına uygun şekilde olmalıdır. Filelerin TSE belgeli olması gerekmektedir.  Genellikle yarım ay şeklinde montelenmektedirler buda aşağı düşen personel ya da malzemeyi ağ içinde tutmaya yarar.

Kullanılan filenin kalitesine özen göstermelisiniz. Personellerin hayatı söz konusu olduğundan güvenlik unsuru her zaman ön planda olmalıdır. Farklı çeşit ve malzemeden yapılan güvenlik ağlarıyla karşılaşmak mümkündür. Geniş ağ düzeneği yanı sıra götü görüntüyü engellemek için ince yapılı bir sistem tercih edebilirsiniz.

Doğru bir şekilde kullanılan dış cephe filesi güvenli bir çalışma ortamı sağlayacaktır.

Shieldnets Dış Cephe Filesi

Shieldnets Safety 1962 yılından itibaren yaklaşık 2 asırdır güvenlik ağları sektöründe yer almaktadır. Türkiye’nin ilk ağ fabrikası olan firmamız sunduğu kaliteli ve profesyonel hizmetleriyle güvenli bir çalışma ortamı sağlamaktadır.

Yüksek mukavemetli polyamid olan filelerimiz her türlü hava koşuluna dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Uzun yıllar gönül rahatlığıyla kullanacağınız ürünlerimiz garanti kapsamında yer almaktadır. Güvenlik ağı kategorimize göz atmak için linke tıklayınız. Her türlü soru ve görüşleriniz için bizimle iletişime geçiniz.