İnşaat Güvenlik Ağı

İnşaat Güvenlik Ağı NEDİR?

           İnşaat güvenlik ağı, günümüzde yapım aşaması süren yapılarda işçi ve malzeme güvenliğini korumak için kullanılan en yaygın                       güvenlik filesi çeşididir.

İnşaatlarda Güvenlik Neden ÖNEMLİ ?

  • Uluslararası Çalışma Örgütünün (ILO) verilerine göre, çalışma şartları bakımından en riskli sektörlerden biri olan inşaat sektörü, iş kazası sayısı ve sonucunda meydana gelen ölüm sayısı bakımından tüm sektörler arasında ilk sırada yer almaktadır. Düşme'den kaynaklı kazalar %44 ve malzeme düşmesi sonuncunda oluşan kazalar %11 ile en üst sıralarda yer almaktadır.  Bu tip kazaların önüne SafetyNets koruma ağı ile geçebilmek mümkündür.
  • İş kazası sonuncunda ortaya çıkan maddi kayıplar, bu kazaları önlemek için yapılacak harcamaların ortalama 5 katı civarında olduğu da bir gerçektir. 

Neden İNŞAAT GÜVENLİK AĞI ?

  • %100 yüksek mukavemetli Polyamid iplikten üretilmiş olan Güvenlik ağlarımız 7 mt. yükseklikten atılan 100kg’lık, 50 cm. çapındaki çelik bir küreyi  taşıyabilecek dayanıklılıkta üretilmektedir. Bu ürünümüz hem dar şaft boşlukları için ve hem de aynı zamanda yüksekliği 7 mt.'yi aşan çalışma alanlarında kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmıştır.

Nasıl KULLANILMALI ? 

  • İnşaat güvenlik ağları, emniyet kemeri kullanma olanağı bulunmayan inşaatlarda veya emniyet kemerine ek bir önlem olarak, işçi düşmelerine karşı bir tedbir olarak kullanılmaktadır.
  • Bu ağın üzerinde yanıcı madde ve malzeme birikmesi önlenmelidir.
  • Güvenlik ağı bağlanacağı platform ağın alt yüzeye çarpmasını önleyecek şekilde ve eğilip kırılmayacak rijitlikte olması sağlanmalıdır.
  • Güvenlik ağlarının çevresi poliproplen halat ile donatılmıştır, böylece kullanım yerine bağlanması kullanıcı tarafından çok pratik bir şekilde yapılabilir.